[ad_1]
Een van de meest gestelde vragen van onze klanten is waarom hun LED-lampen niet bij elkaar passen, de vorm hetzelfde is, de dop op de fitting past, het wattage hetzelfde is, maar de lamp er totaal anders uitziet.
Bij het vervangen van traditionele gloeilampen ging je zelden de fout in, een gewone gloeilamp van 60 watt was hetzelfde als een andere gewone gloeilamp van 60 watt, maar bij LED gaat het iets dieper. Er zijn verschillende uitvoeringen zoals gloeidraad, SMD (surface mount diodes) en COB (chip on board), evenals verschillende lumen-uitgangen en kleurtemperaturen. mee kampen. Zodra u de terminologie begrijpt en waar u op moet letten bij een gloeilamp of de doos ervan, wordt het kiezen van de juiste gloeilamp weer een eenvoudige taak.
Een van onze klanten benaderde ons met een typisch voorbeeld van een veelgemaakte fout die gemakkelijk gemaakt kan worden. Ze hadden 6 LED-spots van 240 V GU10 die hun woonkamer verlichtten, wat niet bij elkaar paste en een onesthetisch effect opleverde. Ze gebruikten oorspronkelijk halogeenlampen van 50 watt en hadden deze in de loop van de tijd een voor een vervangen door LED. Alle spots die ze hadden gebruikt waren allemaal 5 watt en allemaal GU10’s, maar ze zagen er anders uit. Hoewel de wattages allemaal hetzelfde waren, varieerden de lumenopbrengsten allemaal. Bij LED wordt het lichtniveau dat de lamp levert aangegeven door de lumenopbrengst in plaats van door het wattage dat de lamp verbruikt. De lumens zijn dus veel belangrijker dan het wattage.
Halogeen GU10-lampen waren standaard warm wit, er was geen keuze uit de kleurtemperatuur om uit te kiezen, maar bij LED heb je de keuze uit warm, koel en daglicht, terwijl dit bij LED-lampen een bijkomend voordeel is, kan het nadelig zijn als de kleurtemperaturen zijn gemengd.
Onze klant stuurde ons onderstaande afbeelding en vroeg ons om advies over hoe hij zijn verlichting kon verbeteren en uniformeren.
De oplossing was eenvoudig, we vroegen welk kleureffect de klant verkoos en hij specificeerde de warmste kleur. Alle spots werden veranderd in een warme 2700K-kleur die een uitnodigende, gastvrije en gezellige sfeer creëert. We raden een optie van 350 lumen aan, wat overeenkomt met een halogeen van 50 watt. Het algehele effect was uniform en veel aangenamer voor het oog.
Heeft u een gloeilampvraagstuk waarmee ons behulpzame team u kan helpen? Neem dan contact met ons op via support@thelightbulb.co.uk en wij helpen u graag verder.